-
Marraskuun uutiskirje julkaistu
Lue lisää: Marraskuun uutiskirje julkaistuTervetuloa Agri-Food Klusterin ja Ruokalaakson ajankohtaisten asioiden pariin! Ajankohtaiskooste lähetetään yritys- ja yhteistyöverkostolle kerran kuussa. Koosteessa kerromme ruoka-alan ajankohtaisista teemoista, tulevista tapahtumista sekä tarjoamme ideoita ja vinkkejä yhteistyöhön ja verkostoitumiseen koko ruokaketjun kanssa. Lue tästä Agri-Food Klusterin ja Ruokalaakson uutiskirjeet 2023 Marraskuu Lokakuu Syyskuu
-
Pohjois-Savon alueen vanhojen leivänjuurten tarinoita ja käyttöhistoriaa kartoitetaan – onko sinulla juuritarina kerrottavana?
Lue lisää: Pohjois-Savon alueen vanhojen leivänjuurten tarinoita ja käyttöhistoriaa kartoitetaan – onko sinulla juuritarina kerrottavana?Ruisleipä valittiin 2017 Suomen kansallisruuaksi. Sitä syömällä olemme selvittäneet nälkävuodet ja sota-ajat. Ruisleivänjuuri on kulkenut ihmisten mukana niin naimakaupat kuin evakkoreissut ja toisaalta sama juuri on voinut säilyä maalaistalossa sukupolvelta toiselle satojen vuosien ajan. Jokaisen juuren mikrobisto on ainutlaatuinen tuottaen hieman erilaisen lopputuloksen leipänä. Paljon leivänjuuria on hävinnyt viimeisen leivontataitoisen leipurin kuoltua ja alueellamme on…
-
Pohjoissavolaisen ruokaketjun treffit starttasivat Varkaudesta
Lue lisää: Pohjoissavolaisen ruokaketjun treffit starttasivat VarkaudestaKeskiviikkona 15.11. järjestettiin kehittämisyhtiö Navitaksen tiloissa Varkaudessa ensimmäiset Agri-Food Network-hankkeen ruokaketjun toimijoille suunnatut treffit. Paikalla oli toimijoita alkutuotannosta, jatkojalostuksesta, ravintola-alalta, järjestöistä sekä TKI-organisaatioista. Tilaisuudessa kuultiin Prisman PT-päällikkö Pasi Mäenpään terveiset siitä, miten heillä huomioidaan paikallisia tuottajia. Prismassa järjestetään muutaman kerran vuodessa Lähituottajapäiviä, pidetään paljon tuote-esittelyjä sekä kesäisin toria, jossa myydään läheltä tulleita vihanneksia ja marjoja.…
-
Agri-Food Future -seminaari 16.1.2024
Lue lisää: Agri-Food Future -seminaari 16.1.2024Yhteistyöllä kohti kestävämpää tulevaisuutta Ruokajärjestelmä on suuren murroksen edessä. Kuinka näihin muutoksiin voidaan varautua? Näitä asioita pohdimme ajankohtaisiin asioihin keskittyvässä Agri-Food Future-seminaarissa 16.1.2024. Tapahtuma on suunnattu tänä vuonna kaikille ruokajärjestelmän toimijoille eli aina alkutuottajista, jatkojalostajiin, kauppoihin, tukkuihin ja ravintoloihin saakka. Tule verkostoitumaan ja kuulemaan asiantuntijoilta: Luentojen ja keskustelujen lisäksi pääset tutustumaan alan näytteilleasettajiin. Seminaari järjestetään…
-
Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tiedonsiirtotilaisuus 28.11.2023
Lue lisää: Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tiedonsiirtotilaisuus 28.11.2023Savonia-ammattikorkeakoulu järjestää tiistaina 28.11.2023 tiedonsiirtotilaisuuden eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä. Tilaisuudessa esitellään kaikille avointa oppimismateriaalia eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä ja se on tarkoitettu kaikille elintarvikealan toimijoille, kuten pk-yrittäjille, kouluttajille ja opiskelijoille. Samalla pääset verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa. Paikka & aika Savonia, Microkadun kampus, Microkatu 1 (A-ovi) 28.11.2023 klo 11.00-14.00 (tila: Mic-J102) ja klo 14-16 Savonian kampussydän Ilmoittautuminen 20.11.2023…