Purest and safest food in the world! – Sustainable food production in East and North Finland

Purest and safest food in the world! – Sustainable food production in East and North Finland

  • Artikkeli julkaistu:3.5.2021

Tervetuloa mukaan Euroopan vihreän viikon seminaariimme, jossa kerromme miksi maailman puhtain ja turvallisin ruoka tulee Itä- ja Pohjois-Suomesta! Tilaisuuden järjestää Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien ELMO-yhteistyöryhmä yhteistyössä Ruokalaakson kanssa ja ohjelmassa tuodaan esiin osaamistamme kestävän elintarviketuotannon alalla. Tervetuloa kuulolle keskiviikkona 26. toukokuuta klo 13 Suomen aikaa!

Register for the webinar here!

Programme

12 CEST –    Organic farming serving as a forerunner for the sustainable food production, Sari Iivonen, Vice President, Finnish Organic Research Institute

Traceability in Finnish Food Chain with focus in milk and meat production, Ardita Hoxha-Jahja, Research Manager, Savonia University of Applied Sciences

Food microbiological safety: new technologies and applications, Jenni Korhonen, PhD, University Lecturer in Food Science, Quality and Development, University of Eastern Finland

Berry+ partnership: Value chain analysis for increasing regional economic resilience, identification of interregional complementarities, and more effective RIS3 implementation, Jouni Ponnikas, Regional Development Director, Regional Council of Kainuu

Business case Nordic Koivu: Producing pure organic birch sap for the world, Susanna Luostarinen, Executive Vice President, Nordic Koivu Ltd.

– 14 CEST    Closing remarks, Ilari Havukainen, Senior advisor, East and North Finland EU office