Syksy on ruoka-alan tapahtumien aikaa ja täynnä verkostoitumisen ja oppimisen mahdollisuuksia

Poimi koosteesta syksyn tapahtumavinkit ja tule mukaan oppimaan ja verkostoitumaan – nähdäänkö tulevissa tapahtumissa?

Ilmastokestävä yritys -tilaisuus Iisalmessa 24.9.

Yritykset, oletteko varautuneet muuttuvaan ilmastoon? Tervetuloa 24.9. järjestettävään iltapäivän tapahtumaan kuulemaan ja keskustelemaan ilmastoriskien hallinnasta yritystoiminnassa. Kuulemme Ylä-Savon alueen yritysten esimerkkejä, saamme uusinta tietoa ja vaihdamme ajatuksia aiheen ympärillä. Tarjoamme lounaan sekä mahdollisuuden ymmärtää ilmastoriskien hallintaa yritystoiminnassa paremmin. Ilmoittaudu 17.9. mennessä:

Maa- ja elintarviketalouden lähivuosien näkymät – PTT:n ennusteen julkistus 25.9.

Tervetuloa mukaan, kun Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syksyn ennusteensa maa- ja elintarviketaloudesta Kuopion kaupungintalolla 25.9. klo 9-12. Tule kuulemaan lähteekö ruokavienti vetämään, miten kehittyvät maatalousyrittäjien markkinatuotot, elintarviketeollisuus ja ruuan hinta sekä miten ennusteen arviot peilautuvat Pohjois-Savoon. Tilaisuudessa kuullaan myös paikallisten alan toimijoiden näkemyksiä ruokasektorin tilanteesta ja tulevaisuudesta.

Agri-Food Future kokoaa yhteen ruokaketjun toimijat Iisalmessa

4.-5.11. järjestettävä koko ruokaketjun seminaari- ja verkostoitumistapahtuma tarjoaa inspiraatiota, koulutuksellista sisältöä ja kohtaamisia läpi ruokajärjestelmän. Tutustu mielenkiintoiseen ohjelmaan: puhujina mm. viljelijä ja somevaikuttaja Anne-Mari Tarkkio ja ravintoloitsija Teemu Laurell. Tapahtuma on osallistujille maksuton. Näytteilleasettajien messupaikkojakin on vielä muutamia vapaana – ennakkovaraajan etu on voimassa 19.9. asti.

Kansallinen klusteritapahtuma Kuopiossa 28.10.

Cluster Summit Finland 2025 kokoaa Kuopioon laajan joukon suomalaisia toimijoita keskustelemaan miten Suomen klusteripolitiikkaa tulisi kehittää tulevina vuosina. Tapahtuman ytimessä on klustereiden rooli kansallisen TKI-politiikan ja alueellisen innovaatiotoiminnan vahvistajana sekä niiden kytkentä EU:n ajankohtaisiin painotuksiin.

Luvassa on puheenvuoroja, inspiroivia case-esimerkkejä ja paneelikeskustelu suomalaisen klusteriekosysteemin kehittämiseksi sekä työpaja, jossa pureudutaan konkreettisesti siihen, miten klusterit voivat vaikuttaa kansalliseen ja alueelliseen TKI-strategiaan.

Suomen ruoka-alan TKI-foorumin vuosiseminaari 31.10.

Suomen elintarvikealan TKI-foorumin tavoitteena on parantaa yhteistyötä ja tiedonkulkua ruokajärjestelmän toimijoiden kesken. Tervetuloa Helsinkiin Finlandia-talolle pe 31.10. klo 10-15.30 keskustelemaan TKI-foorumin toimintamallin kehittämisestä ja tiedonjaon työkaluista sekä kuulemaan alueellisista TKI-klustereista ja hankkeista. Seminaarissa kuullaan lisäksi rahoitusmahdollisuuksista ja kokemuksia yhteishankkeista sekä ideoidaan yhdessä uusia Business Finland -hankkeita.

Tuotekehitystyöpaja ruoka-alan toimijoille 29.10. Kuopiossa

Kehitä uusia ruokatuotteita yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa! Tuotekehitystyöpajassa 29.10. klo 14-19 ideoimme ratkaisuja sivuvirtojen hyödyntämiseen ja huonomenekkisten tuotteiden jalostamiseen uudeksi. Työpaja on tarkoitettu pienille elintarvikealan yrityksille, jatkojalostusta tekeville alkutuottajille ja ammattikeittiöiden edustajille.

Ilmoittaudu 14.9. mennessä:

Luontofest 3.-4.10. Tahkolla & TasteSavo lähituote pop-up

Haluatko saada tuotteitasi myyntiin Tahkon Luontofestin lähituote pop-up-myyntipisteelle? Ota yhtettä suoraan Sanna Louna, p. 0400 571 642, sanna.louna@mkn.fi ja varmista paikkasi! Etsimme erityisesti syksyyn sopivia lähituotteita – kuten hunajaa, hilloja, mehuja ja glögiä – jotka houkuttelevat festivaalikävijöitä ja hotelliasiakkaita. Tämä on loistava mahdollisuus saada näkyvyyttä ja arvokasta asiakaspalautetta.

Opintomatka Saksaan: Agritechnica ja tilavierailuja

Uusinta tekniikkaa ja oppeja pioneereilta – viljelijä tai kehittäjä, lähde Savonian ja ProAgria Itä-Suomen järjestämälle matkalle Saksaan 9.-12.11. Vierailemme Agritechnica-messuilla ja tutustumassa tilavierailuilla laatuviljan tuottajaorganisaatioon, aurattomaan viljelyyn ja täsmäviljelyn uusimpaan tekniikkaan. Ilmoittaudu 30.9. mennessä:

Tietoa ja tukea maatalousyrittäjille Kannattavuudella jatkuvuutta -tilaisuuksissa

Syksyn monipuolisissa tapahtumissa pureudutaan maatilayrittäjyyden ajankohtaisiin teemoihin ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Tarjolla on tietoa, käytännön vinkkejä ja vertaistukea muun muassa biokaasuun, osakeyhtiön perustamiseen ja työympäristön kehittämiseen liittyen. Olitpa sitten kehittämässä tilasi liiketoimintaa, suunnittelemassa sukupolvenvaihdosta tai kiinnostunut uusiutuvasta energiasta, löydät varmasti sinulle sopivan tilaisuuden!

Vetäisikö vienti – luomu liikkeelle 21.10.

Kiinnostaako luomutuotteiden vienti? Tervetuloa Uutta virtaa Järvi-Suomen luomuun -hankkeen järjestämään webinaariin 21.10.2025 klo 11–14.30. 

Ota digimarkkinointi ja tietoturva haltuun syksyn koulutuksissa!

Digitaalinen markkinointi on tänä päivänä lähes jokaisen yrityksen kasvun avain. KYVYKÄS-hankkeen syksyn koulutukset tarjoavat käytännönläheisiä työkaluja, joilla vahvistat yrityksesi näkyvyyttä, löydettävyyttä, asiakashankintaa ja kyberturvallisuutta. Koulutukset ovat avoimia kaikille Pohjois-Savon yrityksille.

Agri-Food klusteri
Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.