Kalavapriikki liittyi mukaan pohjoissavolaisten ruoka-alan toimijoiden yhteistyötä ja alan kestävää kehitystä edistävään verkostoon Pohjois-Savon Agri-Food klusteriin kesällä 2025. Kalavapriikki täydentää verkostoa kalatalouden osaamisella ja tuo mukanaan kokemusta toimintatavoista, jotka synnyttävät innovatiivisia ratkaisuja niin kotikeittiöihin kuin ruoantuotantoon. Innolla odotammekin millaisia mahdollisuuksia tämä yhteistyö avaa ruoka-alan kehittymiselle ja kasvulle Pohjois-Savossa – tervetuloa mukaan klusteriin Kalavapriikki!
Kalavapriikin tuotteet valmistetaan perinteitä kunnioittaen, mutta nykyteknologiaa hyödyntäen modernissa tuotantolaitoksessa Kuopiossa. Järvikala tulee savolaisilta sisävesikalastajilta noin 200 km säteeltä Kuopiosta. ”Meillä on myös alkutuotantoa eli kalan kasvatusta. Vuonna 2022 ryhdyimme toimeen turvataksemme kotimaisen raaka-aineen saatavuuden ja ostimme osuuden Kalankasvatus Vääräniemi Oy:stä. Yhteistyö poikii tasaisen raaka-ainevirran sekä taatusti vastuullisesti valmistetut, tuoreet kalatuotteet kuluttajien ja vähittäiskauppiaiden iloksi”, kertoo Kalavapriikin tuotekehitys- ja laatupäällikkö Ari Hietanen.
Yrityksen tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius koko toimitusketjussa vuoteen 2035 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen vaatii yhteistyötä koko toimitusketjun kanssa, uusien ratkaisujen innovointia ja esimerkin näyttämistä kotimaisen kalan puolestapuhujana. Tuotannon hiilinjalanjälkeä pienentävät ainutlaatuiset yhteistyöt ja uudet ratkaisut ovat jo konkretisoituneet maistuviksi tuotteiksi kuluttajien ja ruokapalveluiden asiakkaiden lautasille. Ammatti- ja kotikeittiöihin soveltuva nyhtökirjolohituote valmistetaan kotimaisen kirjolohen fileoinnin sivuvirroista. Ensimmäisenä maailmassa markkinoille on myös tuotu hyönteisproteiineilla kasvatettuja kirjolohituotteita.