Elinvoimaa ja erikoistuotteita viljojen viljely- ja jalostusketjusta -tilaisuus 18.11. Nurmeksessa

Mitä ainutlaatuisia tuotteita syntyy itäsuomalaisesta rukiista ja muista viljoista? Kuinka löytää varmuutta oman tilan kannattavuuteen heilahtelevassa viljamarkkinassa? Miten voimme yhdessä kehittää viljaketjun toimintaa ja lisätä alueen elinvoimaa?

Tervetuloa Agri-Foodin klusteritreffeille tiistaina 18.11. Nurmekseen. Tilaisuus  kokoaa yhteen viljelyn, käsittelyn ja jatkojalostuksen asiantuntijat, viljelijät, yritykset ja kehittäjät Itä-Suomesta. Tapahtumassa kuullaan konkreettisia esimerkkejä alueella tehtävästä työstä ja keskustellaan uusista mahdollisuuksista erikoistuotteiden kehittämisessä – aina pellolta pöytään.

Päivän tavoitteena on löytää ratkaisuja viljojen viljely- ja jalostuketjun kehittämiseen, lisätä tietoa alueen toimijoista ja osaamisesta sekä edistää yhteistyötä ja verkostoitumista yritysten, tutkimuksen ja kehittämistoimijoiden välillä. Tapahtuma on avoin  Agri-Food klusterin jäsenille  sekä kaikille teemasta kiinnostuneille yrityksille, kehittäjille ja asiantuntijoille. Klusteritreffit tarjoavat erinomaisen foorumin uusien kumppanuuksien rakentamiseen ja liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamiseen. 

Tilaisuuden järjestävät Pohjois-Savon Agri-Food klusteri yhteistyössä EU-osarahoittamien Tuottajaorganisaation kehittäminen vilja-alalle Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan ja Kasvitaito 2.0 -hankkeiden kanssa.

Aika ja paikka

ti 18.11.2025 klo 12:15-15

Navetan Juhlatila, Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä. Lomatie 12, 75500 Nurmes.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 11.11.

Ohjelma

Klo 11:30 alkaen yhteinen lounas Hyvärilän Kartanohotellin ravintolassa (lounas omakustanteinen)
 
Klo 12:15 Tervetuloa! Tilaisuuden avaus Navetan Juhlatilassa
 
  • Agri-Food klusterin kuulumiset / Kaisa Kähkönen, Pohjois-Savon Agri-Food klusteri
  • Tilannekuvaa itäsuomalaisesta rukiin ja muiden viljojen viljelystä / Jari Rouvinen, MTK-Pohjois-Karjala
  • Voiko itäsuomalaisesta rukiista syntyä menestystarina? Näkökulmia hankintaan, tuotekehitykseen ja brändiin / Laura Hyvärinen, Porokylän leipomo
  • Kuinka korvata tuontiraaka-ainetta kotimaisella? Case kauralanpiirakka / Erkki Timonen, Pielispakari
  • Itäsuomalaisen rukiin ketju pellolta leipomoon / Anne Vänskä, Karelia Mix Oy
  • Kuinka tuotteistaa raaka-aineen alkuperää – Case karjalainen Kukki-viljatuoteperhe /Johanna Rinnekari, ProAgria Itä-Suomi 
  • Kuinka monipuolistaa viljelykiertoa ja jakaa taloudellista riskiä syyskasveilla ja muilla erikoisviljoilla? / Pasi Hartikainen, erikoisviljan tuottaja
 
Klo 13:45 Päiväkahvit ja pientä purtavaa
 
Klo 14:00 Yhteistä keskustelua viljojen viljelystä, jalostuksesta ja markkinasta
 
Klo 15:00 Tilaisuus päättyy
 

Ilmoittaudu mukaan 11.11. mennessä:

Viljapelto ja viljelijän käsi

Kuva: Maaseutuverkosto/Mediafarmi

Agri-Food klusteri
Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.