Savolaisten ruokainnovaatioiden kehityskartta

Ruokatuotteen matka tuoteideasta markkinoilla menestyväksi tuotteeksi on monivaiheinen. Interaktiivinen kehityskartta kokoaa yhteen tietoa ja toimijoita, jotka tukevat ruoka-alan yrityksiä tuotekehitysprosessissa.  

Pohjois-Savon Agri-Food klusteri kartoitti työpajojen, ryhmäkeskustelujen sekä kyselyjen avulla millaisia palveluntarpeita ruoka-alan yrityksillä on, mitkä tarpeet voidaan täyttää nykyisillä palveluilla ja mitä palveluja pitää edelleen kehittää. Tuloksista kävi ilmi, ettei yrityksillä ole riittävästi tietoa, mistä kaikkialta on saatavilla tietoa tuotekehityksen eri vaiheisiin. Tähän tarpeeseen kehitetty ruokainnovaatioiden kehityskartta opastaa ruoka-alan yritystä tuotekehitysprosessissa. Karttaa klikkailemalla selviää, mistä kaikkialta on saatavilla tukea ja tietoa tuotekehityksen eri vaiheisiin. 

Tuotekehitystä yhteistyöllä

Kartta kattaa tuotekehitysprosessin koko matkalta. Klikkaamalla eri kohtia saa lisätietoa kustakin prosessin vaiheesta. Tuotekehityksen eri vaiheet vaativat usein myös erityisosaamista. Jokaisen vaiheen alle on koottu tietoa mahdollisista yhteistyökumppaneista, joiden kanssa ruoka-alan yritykset voivat kehittää tuotteitaan.

Tuotekehitysprosessin kartta on tehty jatkuvan kehän muotoon eikä sillä ole määrättyä alku- tai loppupistettä. Prosessissa voidaan aina palata takaisin kehittämään yhä parempaa tuotetta.

Tutustu karttaan: Savolaisten ruokainnovaatioiden kehityskartta

Ruokainnovaatioiden kehityskartta esittelee tuotekehitysprosessin vaiheet ja toimijat, joiden kanssa ruoka-alan yritykset voivat tehdä yhteistyötä.