Syksy on ruoka-alan tapahtumien aikaa ja täynnä verkostoitumisen ja oppimisen mahdollisuuksia

Poimi koosteesta tapahtumavinkit ja tule mukaan oppimaan ja verkostoitumaan – nähdäänkö tulevissa tapahtumissa?

Maaseudun yrittäjä: haluatko työllistää nuoren? Tule etävalmennuksiin!

Polkuja maaseudun töihin -hanke järjestää etävalmennuksia, joissa teemana on nuorten työllistäminen. Mitä pitää ottaa huomioona nuorta palkatessa ja miten saat työntekijän loistamaan? Valmennuksissa kuulet myös yrittäjien kokemuksia nuorten palkkaamisesta kesätöihin ja kuntien kesätyöseteleistä. 

Datasta lisäarvoa maatilan johtamiseen 28.10. klo 12-14

Webinaarissa pureudutaan datan siirtämisen käytänteisiin ja mahdollisuuksiin maatilojen johtamisessa.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan:

Suonenjoen mansikka – Nimisuoja tutuksi ja tunnetuksi -tilaisuus 6.11.

Mitä hyötyä ja merkitystä nimisuojalla on? Tule kuulolle 6.11. klo 16 Suonenjoelle. Samalla näet ensimmäisten joukossa Suonenjoen mansikasta tuotetun videon ja kuulet sidosryhmän roolista nimisuojan markkinoinnissa ja yhteistyössä. Tilaisuus on maksuton ja tarkoitettu marjanviljelijöille, kahviloiden, ravintoloiden, jälleenmyyjien ja mansikan jatkojalostajien ja kuntien edustajille sekä muille nimisuoja-asiasta kiinnostuneille. Katso koko ohjelma

Alkuperämerkit tunnetuksi 11.11. klo 9-16 Kuopiossa

Maantieteellinen alkuperä voi olla kilpailuetu elintarvikkeille ja juomille sekä pian myös käsityö- ja teollisuustuotteille. Maksuttomassa seminaarissa puheenvuoroja kuullaan mm. Islannin lampaanlihan tuottajilta, Donegal Tweed-kankaiden valmistajalta Irlannista ja Nordic whisky-hakemusaloitteesta. Entä laadukkuudestaan tunnettu suomalainen puumateriaali, voisiko se hyötyä maantieteellisen alkuperän esilletuonnista? Katso koko ohjelma

Agri-Food Future kokoaa ruokaketjun toimijat Iisalmeen

Työskenteletpä maataloudessa, ammattikeittiössä, elintarviketeollisuudessa tai asiantuntijatehtävissä – tervetuloa verkostoitumaan ja kuulemaan alan ajankohtaisista aiheista! Koko ruokaketjun yhteen kokoava maksuton tapahtuma järjestetään Iisalmessa Savonian kampuksella 4.-5.11. Mielenkiintoisen ohjelman lisäksi tiistain cocktail- ja verkostoitumistilaisuudessa juhlitaan agrologikoulutuksen 40. juhlavuotta ja nautitaan hyvästä ruoasta, juomasta ja musiikista.

Kuva: Maaseutuverkosto/Mediafarmi

Elinvoimaa ja erikoistuotteita viljojen viljely- ja jalostusketjusta 18.11.

Mitä ainutlaatuisia tuotteita syntyy itäsuomalaisesta rukiista ja muista viljoista? Kuinka löytää varmuutta oman tilan kannattavuuteen? Miten voimme yhdessä kehittää viljaketjua ja lisätä alueen elinvoimaa?

Viljelijät, leipurit ja asiantuntijat – tervetuloa klusteritreffeille Nurmekseen ti 18.11. klo 12-15 etsimään ratkaisuja viljojen viljely- ja jalostusketjuun ja keskustelemaan uusien erikoistuotteiden mahdollisuuksista.

ELTUVA-hankkeen päätösseminaari 26.11. Kuopiossa

Hankkeessa kehitettiin alueellista osaamista elintarvikkeiden säilyvyyttä pidentävistä prosessoinneista (kylmäkuivaus, korkeapainekäsittely) sekä raaka-aineiden alkuperän selvittämisestä. Päätösseminaarissa keskustellaan hankkeen tuloksista ja jatkoideoista:

  • Mitä on hyvä tietää pakastekuivauksesta?
  • Korkeapaineprosessoinnin soveltuvuus erilaisille elintarvikkeille
  • Hunajan ja mahlan aitouden todentaminen

Ilmoittautuminen 17.11. mennessä: kaisa.raninen@uef.fi

Tervetuloa FOODNUTRI-hankkeen päätösseminaariin 25.11.2025

On aika esitellä työn tuloksia. Ruokavalion laatua kehittävien digitaalisten työkalujen ohella hankkeessa kehitettiin ruoan suolistovälitteisten terveysvaikutusten tutkimisen ja ateriatutkimuksen menetelmiä sekä käyttäjälähtöisen tiedonkeruun malleja. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan. Tervetuloa!

Elintarvikelainsäädännön ajankohtaispäivä 5.2.2026

Elintarvikelainsäädäntö muuttuu jatkuvasti – mistä asioista yritysten tulee olla tällä hetkellä tietoisia? Tule webinaariin kuulemaan alan asiantuntijoiden katsaus ajankohtaisiin aiheisiin. Ohjelma julkaistaan pian – merkitse päivä jo kalenteriin ja pysy kuulolla!

Älyllä vai älyttömyydellä? – Huijauksia, ympäristövaikutuksia ja etiikkaa tekoälystä

Kuopiossa ke 15.4. klo 12-15 järjestettävässä tapahtumassa käsitellään tekoälyn mahdollisuuksia ja riskejä työelämässä, erityisesti matkailu-, ravitsemis- ja talousalan pk-yritysten näkökulmasta. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Mahdollisuus myös etäosallistumiseen.

Agri-Food klusteri
Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.