Elinvoimaa paikallisilla elintarvikehankinnoilla 10.2. Kuopiossa

Miten Servica edistää lähiruoan käyttöä julkisissa keittiöissä? Millaisia mahdollisuuksia ruokapalvelun hankinnat tarjoavat alueen tuottajille ja yrityksille? Entä millaisille raaka-aineille on kysyntää ja miten lähituotetukku ja joustava hankintamenettely helpottavat yhteistyötä?

Tervetuloa Agri-Foodin klusteritreffeille 10.2. Tilaisuus kokoaa yhteen tuottajat, jalostajat, hankintojen asiantuntijat ja kehittäjät keskustelemaan konkreettisista ratkaisuista ja uusista yhteistyömahdollisuuksista. Kuule inspiroivia esimerkkejä Servican hankintamalleista ja lähiruoan käytöstä – ja tuo omat ideasi mukaan keskusteluun! 

Päivän tavoite:

  • Lisätä ymmärrystä Servican lähiruokahankinnoista
  • Esitellä konkreettisia esimerkkejä ja toimintamalleja paikallisten hankintojen tekemiseen
  • Lisätä tietoa alueen toimijoista ja osaamisesta
  • Edistää yhteistyötä ja verkostoitumista yritysten välillä

Kenelle?

Tapahtuma on avoin Agri-Food klusterin jäsenille sekä kaikille teemasta kiinnostuneille viljelijöille, yrityksille, kehittäjille ja asiantuntijoille. Tilaisuus tarjoaa erinomaisen foorumin uusien kumppanuuksien rakentamiseen ja liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamiseen. 

Ilmoittaudu tilaisuuteen 4.2. mennessä:

Ohjelma

Klo 12:15 Tervetuloa ja tilaisuuden avaus
 
  • Agri-Food klusterin kuulumiset / Kaisa Kähkönen, Pohjois-Savon Agri-Food klusteri
  • Paikalliset raaka-aineet Servican ruokalistalla – miltä tilanne näyttää ja mitä haluttaisiin lisää? / Tiina Soininen, ketjuohjauspäällikkö Servica
  • Huoltovarmuus ja omavaraisuus: Servican rooli alueen varautumisessa / Jaana Jaroma, aluepäällikkö, Servica
  • Joustavuutta julkisiin hankintoihin Servican dynaamisella hankintajärjestelmällä (DPS) – mitä se mahdollistaa lähialueen tuottajille? / Minna Kukkonen-Väänänen, hankinta-asiantuntija, Servica
  • Jaakkolan tukku toimittaa Servican tuorevihannekset – miten yhteistyö viljelijöiden kanssa toimii ja minkä kasvisten viljelijöitä tarvitaan lisää? / Niina Jaakkola, kehitysjohtaja, Jaakkolan Tukku Oy
  • Tuottajan kokemuksia yhteistyöstä Servican kanssa
 
Klo 13:45 Päiväkahvit ja pientä purtavaa
 
Klo 14:00 Yhteistä keskustelua elinvoiman lisäämisestä paikallisilla hankinnoilla
 
Klo 15:00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden järjestää Euroopan unionin osarahoittamat Pohjois-Savon Agri-Food klusteri ja Kasvitaito 2.0 -hanke.

Lisätietoja tilaisuudesta: Kaisa Kähkönen, klusterikoordinaattori, Pohjois-Savon Agri-Food klusteri / kaisa.kahkonen@savonia.fi, p. 044 785 6158

Agri-Food klusteri
Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.