Tarjolla kumppanuutta elintarvikekehitykseen

Tulevaisuuden ruoka on terveellistä ja kestävästi tuotettua. Sitä riittää kaikille. Se on myös herkullista ja voi tarjota elämyksiä tai syyn kerätä tärkeät ihmiset viettämään aikaa ruuan ympärille.

Tulevaisuudessa kasviperäisten raaka-aineiden osuus ruokavaliossa lisääntyy. Myös elintarviketeollisuuden sivuvirtoja osataan hyödyntää nykyistä tehokkaammin. Uudet valmistusmenetelmät takaavat korkean ravitsemuksellisen laadun ja ruokaa voidaan räätälöidä myös erityisryhmille. Uusilla prosessointimenetelmillä saadaan säilyviä tuotteita ja hävikin määrä vähenee.

Luken Food Pilot ja Ekstruusiokeskus muodostavat modernin tutkimusalustan, jossa voidaan suunnitella ja valmistaa mallielintarvikkeita erilaisista raaka-aineista ja sivuvirroista. Meillä on myös vahvaa osaamista erilaisista raaka-aineista.

Agrifood Network hanke toteuttaa 2024 – 2025 pilotteja, joissa kehitetään uusia toimintamalleja, kuinka Food Pilotin ja Ekstruusiokeskuksen palvelut saataisiin Pohjois-Savon yritysten saataville.

Syntyykö prosesseissasi jotakin alihyödynnettyä jaetta tai sivuvirtaa, jolle etsit uutta käyttöä? Oletko pohtinut jonkin uuden prosessiteknologian käyttöönottoa? Oletko kiinnostunut uusien tuotteiden suunnittelusta ja etsitkö tutkimuskumppania?

Avaamme alkuvuoden aikana pilotointikumppanien haun. Lisää seuraavassa uutiskirjeessä.

Lisätietoja
Susanne Heiska, erikoistutkija
Luonnonvarakeskus (Luke)
Yliopistokatu 6 B, 80100 Joensuu
+358 29 532 3861

Kuva: Luke